*******
Witam serdecznie, lecz..... pamiętaj- jesteś tu gościem. Internet jest dla wszystkich, tutaj jest moje miejsce.
I niech Ci się nie wydaje, że mnie znasz, bo mogę mieszkać na drugim końcu świata.... :)))





środa, 4 stycznia 2017

3XP

do pooglądania:
szaliki w wesołej wersji

do posłuchania:

Rynkowski - Jawa

do przygotowania:
 na szybki obiad bez mięsa możemy podać do ziemniaków:

śledź marynowany, podany w śmietanie, smażony karp w ociecie, jajko sadzone
śledzia w śmietanie lub karpia z cebulką z zalewy octowej lub jajko sadzone
  • ryba przygotowana kilka wcześniej- dzwonki ogona karpia zawierają sporo ości,   warto zaprawić takie kawałki na kilka dni w zalewę octową
  •  śledź marynowany z cebulką, również do zalewy możemy dodać trochę śmietany
  •  przygotowanie jajka sadzonego to kilka minut

12 komentarzy:

  1. Pyszności! Muszę wypróbować z tą zalewa octową- nie wiedziałam o takim sposobie! Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. my lubimy rybę w ocie, czy to pstrąga, lina, dorsza a nawet śledzia smażonego. Zalewy nie solę i pieprzę i nie dosypuję cukru. Więc mogę przygotować minimalną jej ilość. Chodzi bardziej o to aby chwilkę pogotować cebulę jesli lubimy ją zjadać. A my lubimy. Jeśli proporcje 4 do 1 są zbyt kwaśne lub po prostu nie jadamy tyle octowych rzeczy, można dolać przegotowanej wody lub przygotować zalewę 5 do 1
      pozdrawiam A. :)

      Usuń
  2. Od zawsze mnie fascynowała ta niesamowita, metafizyczna wręcz przemiana ryby... kiedy trafia na stół Polaków, przestaje być mięsem;D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ha więc twierdzisz, że ryba to mięso... hęęę
      przydałby się tekścik wtedy... :)

      Usuń
    2. Tekścik? W sensie, że ja czy Ty?;D

      Usuń
    3. a myślę, że TwOj takst ciekawszy będzie....

      Usuń
  3. Jejku! Uwielbiam rybke w occie Niestety sama nie robie tylko kupuje w sklepie jak mnie ochota zlapie Ale w moim rodzinnym domu mama zawsze miała w zanadrzu taka rybke Mniam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. jeśli zotaną dwa lub trzy kawałeczki smazonej ryby to można spróbować samemu przygotować... pyszna jest :)

      Usuń
  4. Same fajne i dobre rzeczy u Ciebie Alis.Całuski.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mamy dostęp do fajnych i smacznych.....
      to korzystamy....

      Usuń
  5. Bardzo lubię karpia smażonego z cebulą, a szczególnie śledzie w śmietanie. Po prostu pycha :)
    Narobiłaś mi smaka :)

    Pozdrawiam,
    Patryk

    OdpowiedzUsuń

Komentarze mile widziane. Dziękuję bardzo za wpis :)

Poprzednie posty:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...