*******
Witam serdecznie, lecz..... pamiętaj- jesteś tu gościem. Internet jest dla wszystkich, tutaj jest moje miejsce.
I niech Ci się nie wydaje, że mnie znasz, bo mogę mieszkać na drugim końcu świata.... :)))





wtorek, 14 marca 2017

porcja....

..buraków na dziś- już zjedzona!
buraki sałata ser biały mandarynki rodzynki, sos sałatkowy
sałatka z buraków w nowoczesnej wersji....
pomysł podpatrzony w sieci:
buraki, sałata, ser biały, mandarynki, rodzynki, sos sałatkowy


buraczki z tego przepisu 
pokrojone w drobną równą kostkę, gotowałam uczciwie całą godzinę. Są pyszne, można podjadać w sałatce lub dodać do zupy

BURACZKI NA ZUPĘ OD PIEGUSKA
- buraczki

DO SŁOIKA (0,9 lub 1,0 litra)

1 łyżka cukru
1 łyżka soli
1 łyżka octu
woda
Buraczki umyć i obrać ze skórki ( większe można pokroić ), poukładać w litrowych słoikach . Do każdego słoika wlać podaną ilość soli, cukru, octu i dopełnić wodą. Słoiki szczelnie zakręcić, wstawić do dużego garnka ( na dno wyłożyć ściereczkę ) i gotować przez 1 godz na średnim ogniu.
inspiracja

3 komentarze:

  1. Buraczki najbardziej lubię w formie zasmażanej;)
    Aczkolwiek nie gardzę też inną formą. Zwłaszcza na surowo, bo wspomagają moją walkę z nadciśnieniem:)

    OdpowiedzUsuń

Komentarze mile widziane. Dziękuję bardzo za wpis :)

Poprzednie posty:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...