do posłuchania:
dzisiaj będzie dobry dzień
do poczytania:
ferie to o bajkach Disneyado przygotowania:
szaszłyki drobiowe do których wykorzystałam przetwory domowe
szaszłyki drobiowe |
- pierś z kurczaka zaprawiona ulubiona przyprawą
- krążki cebuli, zwykle wybieramy najmniejsze cebule
- boczek parzony lub wędzony swojski
- ogórki kartuskie
- papryka marynowana (również z zalewy po kartusku- z dodatkiem listka pietruszki, listka selera i łyżki oleju)
szaszłyki:
- przygotowane specjalnie dzień przed usmażeniem, aby cebula odpowiednio zmiękła- boczek zamknięty hermetycznie kupuję najczęściej z Biedronki, jeśli porcja jest za duża, to zamrażam część już pokrojone w odpowiednie plasterki. (można to podejrzeć na zdjęciu, boczek jeszcze zamrożony)
- kiedyś zamroziłam 3 takie surowe szaszłyki i były na szybką smaczną kolację za kilka dni
- hitem przetworów jest oczywiście ta kolorowa papryka, w tym roku muszę również przygotować ją w słoiki
Twoje szaszłyki wyglądają smakowicie! Dziękuję za Twój przepis i przypomnienie.Mamy karnawał i dzień babci ,i dziadka, - doskonały pomysł na dwa w jednym! Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńna sobotnio niedzielne poczęstunki w sam raz masz rację :)
UsuńŚlinka cieknie do ust na widok takich pyszności! No i jak tu nie przytyć zimą?!:-))
OdpowiedzUsuńpotwierdzam, również masz rację :)
UsuńSzaszłyk w towarzystwie seksownego głosu Rynkowskiego... Niebo w gębie;D
OdpowiedzUsuńdobre słowo przygarniam... z przyjemnością :)
UsuńOjej, szaleństwo :)
OdpowiedzUsuńpodziekowac wypada...
Usuńdziekuję bardzo :)
Alis! Napisałaś ten post rano, ale ja go niestety czytam i oglądam późnym wieczorem. Oglądanie takich rzeczy późnym wieczorem powinno być prawnie zakazane, bo teraz mam ogromną ochotę zrobić niekontrolowany napad na lodówkę. Napatrzyłam się na te pyszności :)
OdpowiedzUsuńSame pyszności pokazujesz Alis na tym blogu :) Bardzo lubię szaszłyki :) Pychotka :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie,
Patryk