Witam serdecznie, lecz..... pamiętaj- jesteś tu gościem. Internet jest dla wszystkich, tutaj jest moje miejsce. I niech Ci się nie wydaje, że mnie znasz, bo mogę mieszkać na drugim końcu świata.... :)))
Ostatnio przeżyłam dwukrotne odłączenie od prądu na prawie 8 godzin i cieszyłam się że w zamrażalniku były jedynie niedobitki zeszłorocznego koperku. Alis, czy masz jakieś zapasowe źródło prądu, aby ratować zawartość przed rozmrożeniem ? Buziaki sobotnie :)
moja zamrażarka i zamrażarka w lodówce dobrze utrzymują chłód. Problemem byłoby 24 godziny przerwy. Paradoksalnie im więcej zamrożonych porcji tym dłużej trzyma zimno, trzeba pamiętać aby na darmo nie otwierać drzwiczek. W przypadku przewożenia zamrożonych mięs sprawdza się owinięcie je w gazety, liście kapusty i koc lub ręczniki. Niektórzy trzymają w zamrażarce dodatkowo wkład do lodówki samoch. też przedłuża potem czas zimnej temperatury.
Gotuję na gazie :) Nie mam zamrażarki, tylko 3 duże szuflady w lodówce. I robię na zimę głównie przyprawy - koperek, natkę, troszkę szczypior. Uśmiechy ślę :)
z warzyw to lubię mieć jeszcze taką mieszankę: marchew, pietruszka, seler- łyżka TEGO zmieni smak każdej zupy lub kurczaka pieczonego w misce żaroodpornej...... :) mieszanka warzyw potartych na tarce: http://mojaalis.blogspot.com/2014/06/top-5-diety-watrobowej.html
Ostatnio przeżyłam dwukrotne odłączenie od prądu na prawie 8 godzin i cieszyłam się że w zamrażalniku były jedynie niedobitki zeszłorocznego koperku. Alis, czy masz jakieś zapasowe źródło prądu, aby ratować zawartość przed rozmrożeniem ?
OdpowiedzUsuńBuziaki sobotnie :)
moja zamrażarka i zamrażarka w lodówce dobrze utrzymują chłód. Problemem byłoby 24 godziny przerwy.
UsuńParadoksalnie im więcej zamrożonych porcji tym dłużej trzyma zimno, trzeba pamiętać aby na darmo nie otwierać drzwiczek. W przypadku przewożenia zamrożonych mięs sprawdza się owinięcie je w gazety, liście kapusty i koc lub ręczniki.
Niektórzy trzymają w zamrażarce dodatkowo wkład do lodówki samoch. też przedłuża potem czas zimnej temperatury.
A jak gotujesz gdy nie ma prądu?
Gotuję na gazie :) Nie mam zamrażarki, tylko 3 duże szuflady w lodówce. I robię na zimę głównie przyprawy - koperek, natkę, troszkę szczypior.
UsuńUśmiechy ślę :)
z warzyw to lubię mieć jeszcze taką mieszankę: marchew, pietruszka, seler- łyżka TEGO zmieni smak każdej zupy lub kurczaka pieczonego w misce żaroodpornej...... :)
Usuńmieszanka warzyw potartych na tarce:
http://mojaalis.blogspot.com/2014/06/top-5-diety-watrobowej.html
u mnie pierwsze partie koperku i kilka kilogramów truskawek...
OdpowiedzUsuńnie mam osobnej zamrażarki, tylko tyle co w lodówce, więc nie mogę za bardzo się "rozpędzić" :)
buziak sobotni Alis :*
u mnie wielka szuflada truskawek jest również,
Usuństadko drobiu mamy więc bez osobnej zamrażarki nie da się........
już niedzielnie i do Ciebie pędzę......
U mnie też koper ,szczypior ,pietruszka,Ale najwięcej u rodziców bo mają zamrażarkę a my z Lubusiem tylko w lodówce.:)
OdpowiedzUsuńi wszystko świeże- tylko pochwalić mogę ;)
Usuń:)
OdpowiedzUsuń:)
Usuń