*******
Witam serdecznie, lecz..... pamiętaj- jesteś tu gościem. Internet jest dla wszystkich, tutaj jest moje miejsce.
I niech Ci się nie wydaje, że mnie znasz, bo mogę mieszkać na drugim końcu świata.... :)))





czwartek, 28 lipca 2016

przetwarzanie.....

... danych?
...
....
,,,,,

nie przetwórstwo ogrodowe...

- ogórki w różnych postaciach- do słoików

  • kiszone,
  • kiszone potarte już na przecier ogórkowy (zagotowane już w słoikach,aby te zaciągnęły)
  •  po kartusku
  • mizeria
  • kanapkowe

- cukinie

  • w zalewie do kartuskich
  • z papryką
  • na jutro planuję potartą na duże wiórka do mrożenia,  taką w wersji próbnej znalazłam TU

7 komentarzy:

  1. Letnie rytuały, słodkie, słone i kwaśne. Kolorowe, pachnące :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. a wiesz, że kolorowe, kolorowe, kolorowe....:)))))

      Usuń
  2. Droga Alis, a czy da się ukisić cukinię?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. myślę, że możesz spróbować, pewnie chciałabyś naturalny dodatek a nie z octem.

      Mogłabyś spróbować dwa słoiki: kawałki cukini, po 2 ogórki(aby były te dobre bakterie do kiszenia)(ewentualnie czytałam gdzieś, że można dodać kilka łyżek wody z ukiszonych już ogórków) i wszystkie dodatki jak do ogórków kiszonych.

      lub na bazie kiszonych buraków z tego przepisu: http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_polska/wigilia/kiszone_buraki/przepis.html

      Zaletą tego kiszenia jest, że możesz je przygotować nawet w plastikowych, twardszych butelkach z szerszym korkiem po sokach, po 2 szt różnych warzyw nie zajmą wiele miejsca

      :)

      Usuń
    2. a właściwie idę cukinię zakisić w butelce od napoju pomarańczowego....
      UWAGA u nas do kiszenia używamy SOLI KAMIENNEJ
      :)))

      Usuń
  3. Jak ja to lubię jeść zimną :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. i ja też.....

      faktycznie idę chyba ukisić butelkę cukinii.... :)

      Usuń

Komentarze mile widziane. Dziękuję bardzo za wpis :)

Poprzednie posty:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...