- zwykłego Pani chce?
-........ ????, a jak wygląda niezwykły?
- no tęczowy, ma mięso różowe jak łosoś...
- poproszę 3 kg zwykłego i 2 tęczowego
pstrąg pieczony w folii aluminiowej |
danie można upiec w folii aluminiowej na grillu, pomijając cebulę, można je również przygotować
gdy jest konieczna
A ja za rybami nie przepadam, ale powinnam właśnie na ryby się przerzucić. I chyba to zrobię :) A ości trudno... nie ma miłości bez ości :)
OdpowiedzUsuńtak, rybę to można kochać albo nienawidzić..
UsuńPstrąg to właśnie taka ryba, która ma mniej ości, również dorsz. Ości miękną po 24 godzinach w zalewie octowej, i wtedy już nie ma z nimi problemu. :)
zjadłabym....oj zjadłabym....:)
OdpowiedzUsuńpstrąg był u nas w miarę dostępny, ale ostatnio podrożał i trzeba zapłacić 14.70 zł za kg
Usuńuwielbiam pstrągi...narobiłaś mi smaku :)
OdpowiedzUsuńteż lubimy, pod każdą postacią.
Usuńwpadaj na pstrąga w zalewie octowej, mam całą miskę ;)
ach rybki ulubione:)
OdpowiedzUsuńw wersji dieta, ale jakoś smakują mi ostatnio bardziej od smażonych........
UsuńAlicjo, Ty masz tam raj na ziemi! Rybka?! MNiam! To coś idealnie dla mnie. Ja do Lidla "biegam" po takie pyszności, choć pewnie te z Lidla nie umywają się do Twoich. :))
OdpowiedzUsuńz Lidla pewnie nie pływały w tej samej wodzie :), ale mam znajomych, którzy też kupują z Lidla i chwalą, :) Zresztą pstrąg dobrze sie trzyma w chłodnym miejscu :)
UsuńAlis Ty to chyba bardzo rybki lubisz ;)
OdpowiedzUsuńmy wszyscy, raczej te mniej ościste, ale zawsze to ryba..:)
Usuńgdyby tylko tych ości tam tyle nie było... :)
OdpowiedzUsuńwiem, że pyszność tego mięsa eliminuje niedogodności...ale jednak ;)
Pochłonęłabym z wielka przyjemnością! :)))
marzy mi sie ryba 2 razy w tygodniu, w tym raz morska. Ale to tylko w2 marzeniach, trudno zmienić stare nawyki.. :)
UsuńOście można zmiękczać przez zalewę kwaśną
:)