żeby pachniały wiosną i smakowały wiosną....
koperek na razie z zamrażalnika
zapiekany w piekarniku chleb z pierwszymi nowalijkami z ogródka |
Chleb krojony, masło, zielsko, zapiekamy w folii aluminiowej ok 45 minut w 180 stopniach
o zapiekanym chlebie
o liściach czosnku (komentarze)
Może być dobre :) Uwielbiam pieczywo we wszelakiej postaci, a na zielono - palce lizać :)
OdpowiedzUsuńnie lizać, przygotować i zapiec, może być zjadany prze 2 dni, smakuje na zimno lub lekko podgrzany w mikroweli lub opiekaczu, wtedy jeszcze niebiańsko pachnie.....
Usuń:))) Zielonego nazbierać i zapiec - ale liście czosnku nie do zdobycia :(
Usuńmożna spróbować samemu posadzić :))) trzeba poszukać w sklepie jakiś wyrastający czosnek, przygotować puszkę lub doniczkę z ziemią i posadzić taki wyrastający czosnek, coś jak szczypiorek z cebulki. Trochę to potrwa ale myślę, że na parapecie w kuchni udało by się wyhodować :))))
Usuńsmak czosnku na chlebie można zastąpić ząbkiem drobno posiekanym :)
Czasem robię masło czosnkowe i tak sobie pomyślałam, że można może do niego dodać zieleniny ...
Usuńa ziemniaczki z koperkiem i masełkiem! Cudo :)
OdpowiedzUsuńTakiego chlebka jeszcze nie jadłam ale wyobrazam sobie że może być pyszny :)
nie wyobrażaj sobie, wydać zalecenia i wytyczne, może być jeden rodzaj zielonego... nastolatek przygotuje w 15 minut, mój był bardzo zadowolony...
Usuńaaa i napisać czy pachniał?
a wiesz, że zrobiłam, właśnie dzięki Tobie! jedyny "mankament" z tym chlebem to taki, że nie da się zostawić na później! ;))))
OdpowiedzUsuńPY-CHO-TA!
u nas też zjadamy do ostatniego kawałeczka, zawsze ktoś się skusi, a te malutkie pięteczki :))))))))))
OdpowiedzUsuńoj lubimy :) a w domu jak pięknie pachnie :)
OdpowiedzUsuńi teraz to grille mi się "marzą".........
UsuńMniam, ja masowo jem szczypiorek, też z własnego ogródka. Uwielbiam już sam zapach ;-)
OdpowiedzUsuńto fajne rzecz na wiosnę, takie zielsko.... :)
Usuń