*******
Witam serdecznie, lecz..... pamiętaj- jesteś tu gościem. Internet jest dla wszystkich, tutaj jest moje miejsce.
I niech Ci się nie wydaje, że mnie znasz, bo mogę mieszkać na drugim końcu świata.... :)))





piątek, 24 kwietnia 2015

szczypiorek, pietruszka, liść czosnku

z własnego ogródka mam liście czosnku, do tego trochę szczypiorku, trochę pietruszki, już od kilku dni myślałam jak je wykorzystać....
żeby pachniały wiosną i smakowały wiosną....

koperek na razie z zamrażalnika

szczypiorek, pietruszka, liść czosnku, chleb zapiekany
zapiekany w piekarniku chleb z pierwszymi nowalijkami z ogródka
i jeszcze pomocnika miałam, który chleb przygotował :)

Chleb krojony, masło, zielsko, zapiekamy w folii aluminiowej ok 45 minut w 180 stopniach
o zapiekanym chlebie
o liściach czosnku (komentarze)

13 komentarzy:

  1. Może być dobre :) Uwielbiam pieczywo we wszelakiej postaci, a na zielono - palce lizać :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie lizać, przygotować i zapiec, może być zjadany prze 2 dni, smakuje na zimno lub lekko podgrzany w mikroweli lub opiekaczu, wtedy jeszcze niebiańsko pachnie.....

      Usuń
    2. :))) Zielonego nazbierać i zapiec - ale liście czosnku nie do zdobycia :(

      Usuń
    3. można spróbować samemu posadzić :))) trzeba poszukać w sklepie jakiś wyrastający czosnek, przygotować puszkę lub doniczkę z ziemią i posadzić taki wyrastający czosnek, coś jak szczypiorek z cebulki. Trochę to potrwa ale myślę, że na parapecie w kuchni udało by się wyhodować :))))

      smak czosnku na chlebie można zastąpić ząbkiem drobno posiekanym :)

      Usuń
    4. Czasem robię masło czosnkowe i tak sobie pomyślałam, że można może do niego dodać zieleniny ...

      Usuń
  2. a ziemniaczki z koperkiem i masełkiem! Cudo :)
    Takiego chlebka jeszcze nie jadłam ale wyobrazam sobie że może być pyszny :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie wyobrażaj sobie, wydać zalecenia i wytyczne, może być jeden rodzaj zielonego... nastolatek przygotuje w 15 minut, mój był bardzo zadowolony...

      aaa i napisać czy pachniał?

      Usuń
  3. a wiesz, że zrobiłam, właśnie dzięki Tobie! jedyny "mankament" z tym chlebem to taki, że nie da się zostawić na później! ;))))

    PY-CHO-TA!

    OdpowiedzUsuń
  4. u nas też zjadamy do ostatniego kawałeczka, zawsze ktoś się skusi, a te malutkie pięteczki :))))))))))

    OdpowiedzUsuń
  5. oj lubimy :) a w domu jak pięknie pachnie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Mniam, ja masowo jem szczypiorek, też z własnego ogródka. Uwielbiam już sam zapach ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to fajne rzecz na wiosnę, takie zielsko.... :)

      Usuń

Komentarze mile widziane. Dziękuję bardzo za wpis :)

Poprzednie posty:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...