*******
Witam serdecznie, lecz..... pamiętaj- jesteś tu gościem. Internet jest dla wszystkich, tutaj jest moje miejsce.
I niech Ci się nie wydaje, że mnie znasz, bo mogę mieszkać na drugim końcu świata.... :)))





środa, 16 grudnia 2015

3 x p

do poczytania:
na długie jesienne wieczory opowieść Olgi
miasteczko odnalezionych myśli

do posłuchania:

jesienna zaduma Magda Umer 

do przygotowania:
zapiekany kartofel, pachnie cudownie, smakuje wyśmienicie
podgotowany w łupinie kartofel przecinamy na krzyż, układamy go na sporym kawałku folii aluminiowej, dokładamy podsmażoną cebulkę z boczkiem, łyżkę masła, solimy pieprzymy, posypujemy ulubionymi suszonymi ziołami- zawijamy w folię, tak jakby czosnek z ogonkiem i zapiekamy ok 45 minut w temperaturze 180 stopni. smacznego

9 komentarzy:

  1. Ziemniak mniam. Uwielbiam, choć taki pomysł to pierwszy raz wypróbuję. Tylko co ma być z tym czosnkiem z ogonkiem ? Podgotować ile Alis? 10 min, 15 ?
    :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zawinąć w spory kawałek folii, i nadmiar folii uformować w taki wystający ogonek, wygląda to jakby czosnek z łodyżką był w środku, nie ziemniak. Wygodnie potem takie gorące wyjąć z naczynia. Mniejsze pogotuj 15 minut, większe możesz 20, żeby dał się do połowy ładnie przekroić.......

      :)
      :)

      Usuń
  2. Lubię takie kartofle,wczoraj miałam na obiad podobne tylko bez boczku a z samą cebulką...:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. podsmażoną? to i tak wersja lekka :)

      Usuń
  3. Oj Alis, jak Ty możesz?! Teraz myślę,żeby sobie taki zapiekany kartofel zrobić. Uwielbiam takie smaki. Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
  4. mmmm...kartofel az u mnie pachnie :):):)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ciekawe, czy będzie można kiedyś przesłać zapach przez łącza???

      :)))))

      Usuń

Komentarze mile widziane. Dziękuję bardzo za wpis :)

Poprzednie posty:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...