składniki farszu:
kapusta kiszona
pieczarki
cebulka, sól, pieprz
pierogi na wigilijną kolację, bez szaleństw, po 32 sztuki na rodzinę |
dołożyłam się do składników
i po martini do pierogów podjechałam do sklepu.......
Dialog przy kasie:
- poproszę martini, bo pierogi robimy
- pierogi z martini? martini do pierogów?
- a nieeee, pierogi z kapustą, martini dla nas
o tak, martini nastrój czyni;))
OdpowiedzUsuńtak, w sklepie nawet pani zapytała: pierogi z martini?
Usuńnie, (mówię), pierogi z kapustą, martini dla nas.... :)
A ja zamiast pierogów takie małe paszteciki- naleśniki z kapustą i pieczarkami robię - jest szybciej :)
OdpowiedzUsuńja tam lubię wszystkie takie specjały, muszą być pysze U Ciebie. Sam opis smakowicie brzmi.... :)
Usuń:) we wtorek będę się pierniczyć z pierogami :)
OdpowiedzUsuńto też przygotujesz wcześniej
Usuń:)
No bo jak się robi pierogi, musi być martini ;) A pierogi prezentują się przepysznie :) (mimo że u nas rotawirus i o jedzeniu możemy jedynie pomarzyć ;) )
OdpowiedzUsuńu nas rota wspomagamy bananem i gorzką czekoladą, pamiętajcie o picu mniejszymi łyczkami
Usuńzdrowiejcie na świąteczny czas i uważajcie na Młodszego
:)
U mnie i pierogi i paszteciki z ciasta francuskiego, tylko uszek nie będzie, barszczykiem popijemy pierożki ;-)
OdpowiedzUsuńwitaj Moniko, faktycznie powinnam pokazać jeszcze mój barszczyk. U Ciebie ciekawie, już zaglądałam :)
Usuń