*******
Witam serdecznie, lecz..... pamiętaj- jesteś tu gościem. Internet jest dla wszystkich, tutaj jest moje miejsce.
I niech Ci się nie wydaje, że mnie znasz, bo mogę mieszkać na drugim końcu świata.... :)))





piątek, 9 września 2016

cukru

szklanka...
a ile miodu zamiennie powinnam dodać do ciasta?

3 komentarze:

  1. od miodu ciasto twardnieje to ostrożnie

    OdpowiedzUsuń
  2. Przy przyrządzaniu ciast musisz ustalić, ile miodu potrzebujesz do ciasta. Podpowiem, że 1 łyżka stołowa miodu to ok. 22 g a 1 łyżeczka stołowa miodu to ok. 7 g. Pamiętaj, że miód jest bardzo słodki, więc nie dawaj Alis go za dużo :) Pamiętaj, że miód traci swoje właściwości, kiedy do gorącej herbaty dodamy miód lub pieczemy ciasto w wysokiej temp. Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  3. Od dawna nie używam cukru, tylko miód i dodaję maksymalnie 2-3 łyżki, by nadać indywidulany zapach i smak, nie lubię, kiedy ciasto jest zbyt słodkie, więc miód jest idealnym rozwiązaniem... aaa i bzdurą jest teoria, że ciasto twardnieje od miodu, to jakiś zabobon.

    OdpowiedzUsuń

Komentarze mile widziane. Dziękuję bardzo za wpis :)

Poprzednie posty:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...