tag:blogger.com,1999:blog-6043882550404465208.post1958723797286147412..comments2024-03-15T09:14:31.124+01:00Comments on moja alis: cukruAlishttp://www.blogger.com/profile/01148135114213204289noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-6043882550404465208.post-70932933115301256202016-09-14T21:23:49.557+02:002016-09-14T21:23:49.557+02:00Od dawna nie używam cukru, tylko miód i dodaję mak...Od dawna nie używam cukru, tylko miód i dodaję maksymalnie 2-3 łyżki, by nadać indywidulany zapach i smak, nie lubię, kiedy ciasto jest zbyt słodkie, więc miód jest idealnym rozwiązaniem... aaa i bzdurą jest teoria, że ciasto twardnieje od miodu, to jakiś zabobon. Margaritheshttps://www.blogger.com/profile/18142024199554769940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6043882550404465208.post-53124332879620853872016-09-09T10:09:24.064+02:002016-09-09T10:09:24.064+02:00Przy przyrządzaniu ciast musisz ustalić, ile miodu...Przy przyrządzaniu ciast musisz ustalić, ile miodu potrzebujesz do ciasta. Podpowiem, że 1 łyżka stołowa miodu to ok. 22 g a 1 łyżeczka stołowa miodu to ok. 7 g. Pamiętaj, że miód jest bardzo słodki, więc nie dawaj Alis go za dużo :) Pamiętaj, że miód traci swoje właściwości, kiedy do gorącej herbaty dodamy miód lub pieczemy ciasto w wysokiej temp. Pozdrawiam.Patryk, żywienie zbiorowe - gastronomia & psychologiahttps://www.blogger.com/profile/15692464968373047645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6043882550404465208.post-13949251600174745852016-09-09T09:18:15.000+02:002016-09-09T09:18:15.000+02:00od miodu ciasto twardnieje to ostrożnieod miodu ciasto twardnieje to ostrożnieKlarka Mrozekhttps://www.blogger.com/profile/14875006152025252236noreply@blogger.com