*******
Witam serdecznie, lecz..... pamiętaj- jesteś tu gościem. Internet jest dla wszystkich, tutaj jest moje miejsce.
I niech Ci się nie wydaje, że mnie znasz, bo mogę mieszkać na drugim końcu świata.... :)))





wtorek, 30 sierpnia 2016

3xp

do posłuchania:

niebo sierpniowe

do poczytania: 
latem o pomidorach: post Gorzkiej Jagody o pomidorach    z 2015 roku, ale o pomidorowych przebojach zawsze warto!!!
Niestety nasze krzaki dopadła zaraza i całość- pewnie 20 litrowe wiadro trzeba było wyrzucić.... (to już bez komentarza)

do przygotowania:

jajka z majonezem, rzodkiewką, podgrzybkiem marynowanym i plasterkiem kiełbasy śląskiej... 

jajko z majonezem, jajko z dodatkami, podgrzybek, rzodkiewka, kiełbasa
możemy przygotować ciekawy letni zestaw- smacznego :)
  •  z dodatkiem prawdziwego chleba na zakwasie (dzięki uprzejmości sąsiadki przywieziony z piekarni z tradycjami :)
  • jajka oczywiście najlepsze będą od szczęśliwych kur- z wiejskiego wybiegu....

10 komentarzy:

  1. Uwielbiam od czasu do czasu zjeść takie śniadanko ;) Przyznam, że nie ma najlepszego pieczywa jak domowe przygotowane pieczywo na zakwasie :) Dobrze mieć takie znajomości, gdzie możemy dostać pieczywo z piekarni, która wyłączne produkuje pieczywo wg starych receptur. Bardzo lubię jajka od kur prosto ze wsi ;) Jajka z chowu klatkowego, jakie są w sklepie są o niskiej jakości odżywczej. Takie jajka mają małą zawart. kwasów omega-3. Jajka prosto od kur ze wsi mają dużą zawart. tych kwasów. I nie należy przejmować się cholesterolem, bo często ludzie wmawiają, że ono podnosi cholesterol. Jajka wcale nam nie podnosi cholesterolu, gdyż one zawierają lecytynę i cholinę. Ja bardzo lubię kotlety z jajek :) Uprawa pomidorów jest bardzo trudna. Najgorzej jest, jak jakaś ich choroba dopadnie :( Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. doskonałe uzupełnienie mojego postu, jajka to cenny składnik naszego pozywienia

      dziękuję :)

      Usuń
    2. Nie ma za co Alis ;) Po co sobie od życia jajek odmawiać ;) A tak a pro po śniadania, to ja lubię jeszcze taki chlebek posmarować świeżym masłem, który jest domowej roboty :) Szkoda, że tak mało osób robi takie masełko ;)

      Usuń
  2. Oj, pyszne śniadanko! Jajka od szczęśliwych kur i chlebek na zakwasie to prawdziwy rarytas! Ja w tym roku mam mało pomidorów. Krzaki słabe czy co?! Pozdrawiam serdecznie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziwię się sobie: jak długo nie potrafiłam doceniać skarbów które tu mamy. Kupuję różne produkty żywnościowe ale ostatnio nawięcej przemycam naturalnych rzeczy. :)

      Usuń
  3. Jak zawsze potrafisz narobić smaku :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie wiem jeszcze co mnie bardziej bawi... :) ładnie ułożone jedzenie czy zrobienie mu zdjęcia :)

      Usuń
  4. Doszedł do Ciebie ŚLĄSK w postaci kiełbasy ha ha.Śniadanie jak marzenie.Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Śląska na Kaszubach bardzo lubiana !!!! i to z tej droższej półki kiełbasa. Ma stałe miejsce na stołach mojej rodziny i sąsiadów i znajomych....

      Usuń

Komentarze mile widziane. Dziękuję bardzo za wpis :)

Poprzednie posty:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...