Próbujemy po raz czwarty.
pierwsza (2013) udała się wyśmienicie
\druga (2013) niestety zepsuła się od góry
\trzecia (2014), w 4 słoikach--> ściemniała od góry do połowy słoika (piąty się uratował)
\czwarta (2014) właśnie przygnieciona w garnku kamiennym i dwóch słoikach z inicjałami, tylko: czasu potrzeba ...........
Kiszenie kapusty to ciężka praca
dodajemy 1,5-2,5 dkg soli na 1 kg kapusty
|
Niech się kisi zdrowo i na zdrowie. Podobno jest rewelacyjnym źródłem witaminy C, Uściski, B
OdpowiedzUsuńpróbujemy, bo nie mogę kupić kapusty, która by nam w stu % smakowała. W zeszłym roku zrobił taką szwagier, więc próbujemy..........
UsuńKisimy kapustę co roku, ale my pakujemy kapustę w słoiki. Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńopisała byś to kiszenie, może wtedy moja przetrwała by zimę .... :)
Usuńw słoiki i trzyma całą zimę: to chyba magia jakaś........
Usuńnic nie mogę doradzić...nigdy nie robiłam :/ ...ale ...uwielbiam :))
OdpowiedzUsuńzaparłam się, chyba będę próbować do skutku....
UsuńUwielbiam kiszoną kapustę... moja mama robi pyszną, no ale co z tego, jak do mamy daleko... tutaj to ani odpowiednije kapusty, ani warunków. Ale przed świętami w Polskim sklepie bywa niezła, więc upoluję sobie
OdpowiedzUsuńściskam ciepło
poluj, poluj będzie pyszna ;)
UsuńTrzymamy kciuki żeby się udała!
OdpowiedzUsuńteż trzymam i spoglądam z powątpiewaniem na słoiki i garnek
UsuńNie powiątpiewaj :)
Usuń