do posłuchania:
w temacie Notre dam
do przemyślenia:
też nie lubię, jeśli ktoś nie szanuje mojego czasu, wymuszając na mnie długie oczekiwanie na siebie
do przygotowania:
Zalewa octowa do ryby- zagotować: 4 szkl wody, 1 szkl octu, ziarna pieprzu, ziele angielskie, liść laurowy, cebula.
Zalewa do octowa do ryby w słoiku- zagotować: 3 szkl. wody, 1 szkl octu i pozostałe składniki. Rybę gorącą, z patelni układamy w słoiki od razu zalewamy gorącą zalewą. Słoiki się zaciągają, można przechowywać nawet pół roku.
smażony szczupak w zalewie octowej, najlepszy po trzech lub czterech dniach... |
hymmm... może znajdę czas na spróbowanie :)
OdpowiedzUsuńNie znoszę gdy ktoś się spóźnia, wiadomo że bywają sytuacje losowe, ale gdy nie ma racjonalnego wytłumaczenia wtedy to przykre..
OdpowiedzUsuńGdyby u nas były ryby, to też pewnie robiłabym takie przetwory, bo jak dla mnie są to prawdziwe rarytasy!
OdpowiedzUsuńŚwietnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńW sumie wiele zależy od tego kto jaką rybę lubi, ale jak dla mnie zdecydowanie najlepszą rybą jest łosoś. W sumie odkąd pamiętam to zazwyczaj korzystam z produktów https://mowisalmon.pl/produkty/ gdyż świeżość ryby jest niezwykle ważna.
OdpowiedzUsuń