Zdjęcie to dowód dla ogrodniczki, która miała wątpliwości czy przygotowałam cukinię na pewno :)
Dziękuję P., pyszne było :)
Cukinia na ciepło
(szybki dodatek do obiadu)- cebula w kostkę drobną
- cukinia w plasterki cienkie
- zeszklić na maśle cebulę
- dorzucić cukinię
- doprawić warzywkiem
- chwilę pogotować, żeby cukinia zmiękła
gotowe w kilka minut, dorzuciłam jeszcze kilka listków pietruszki :) .
Bardzo lubię cukinie, z czosnkiem, grillowane, mniam
OdpowiedzUsuńa ja pierwszy raz smakuję i przyrządzam, nie miałam jeszcze. Ale nowe wyzwania, hahaha
Usuń:)
Usuńuwielbiam cukinię!!! najbardziej z cebulką i młodymi ziemniaczkami - wszystko razem najpierw podsmażam a potem duszę na wolnym ogniu, z dodatkiem ziół - zaczynam od ziemniaczków pokrojonych w plastry a potem reszta :)
OdpowiedzUsuń...cukinię kroję w grube plastry, dzięki temu jest chrupiąca :)
Usuńdzięki podeślę przepis, bo ma dużo cukinii w ogrodzie :)
OdpowiedzUsuń