dieta wątrobowa, smacznie na diecie wątrobowej
Na diecie nie musimy rezygnować z posiłku na świeżym powietrzu. Wystarczy przygotować danie do upieczenia w folii aluminiowej. Ja przygotowałam:- pstrąg z koperkiem
dietetycznie doprawiamy, solą, koperkiem posiekanym i włożonym do środka ryby. Na folię wlewamy kilka kropel oliwy, aby ryba nie przykleiła się. Jeśli już mamy ochotę na wyrazistszy smak, posypujemy rybę delikatnie jakąś przyprawą )
- kawałek schabu z kością (plaster grubości 1,5 cm)
folię skropić oliwą, kawałek mięsa doprawiamy solą lub ulubioną przyprawą, wkładamy wszystkie dostępne zielone zioła ( u mnie; tymianek, majeranek, szczypiorek, liść czosnku, natka pietruszki)
- bułka z masłem ziołowym
siekamy drobno zielone dostępne z ogródka, mieszamy z łyżką masła. Bułkę kroimy na plastry, smarujemy, zawijamy w folię pieczemy na grillu lub w piekarniku. Ja zawsze muszę przygotować więcej porcji, bo zjedliby mi wszystko :)
- sałata z dodatkami
sałata, pomidor, ogórek małosolny, ser biały. Sos z jogurtu.
nigdy jeszcze nie udało mi się zrobić zdjęcia upieczonemu pstrągowi w folii. Każdy wręcz rzuca się na swoją rybę. W wersji nie dietetycznej z cebulką i koperkiem. Niebo w gębie :) |
posiłki na diecie wątrobowej, pieczenie w folii aluminiowej , na diecie
Na diecie wątrobowej:
O śniadaniu na diecie wątrobowejNa obiad można zjeść:
lin pieczony w folii
pulpety z indyka
drobiowe mięso, warzywa i nowalijki
Tu o lekkim deserze .
A tu TOP 5 na diecie wątrobowej
Smakowitości, mniam... A że to wakacje pracowite, jakoś się nie zorientowałam. Ja mam 2 tygodnie urlopu w sierpniu i wtedy to już zupełnie się odłączę od łączy. A i teraz lepiej korzystać ze słońca i nie ślęczeć przed kompem, więc ilość wpisów na blogu będzie u mnie też ograniczona. Dzięki za odwiedziny u mnie na Wystarczająco PL, za linka do Ewy i udanego sezonu wakacyjnego życzę- wypoczynku - mimo wszytko też. Serdeczności, BB
OdpowiedzUsuńależ mnie narobiłaś apetytu, idę coś zjeść :*
OdpowiedzUsuńale przytyłaś po truskawkach i małosolnych, czy nie ? :))
Usuńnie, ale byłam ociężała :P bo doszły czereśnie
UsuńWpadam jeszcze raz,żeby Ci znowu podziękować za link do pamiętnika Ewy, Wyobraź sobie, że ojciec Ewy był dyrektorem naukowym w Korpusie Kadetów. Jaki ten świat mały :) Mój stryjeczny dziadek kpt. Mieczysław Sokołowski ukończył właśnie Pierwszy Lwowski Korpus Kadetów i na pewno znał (i bał się ) ojca Ewy. A dziewczyny z żeńskiego Gimnazjum Królowej Jadwigi bywały na spotkaniach z męską młodzieżą Korpusu. Dużo czytałam o Korpusie, żeby dowiedzieć się jak tam Mietkowi się żyło. Ja nie mam takich cudownych pamiętników niestety. Pozdrawiam BB
OdpowiedzUsuńCieszę się, że u Ewy Ci się podobało. Tragiczne losy. Pozdrawiam
UsuńAlicjo, same pyszności...jak zwykle :))
OdpowiedzUsuńNigdy nie robiłam w ten sposób bułki na grillu-muszę wypróbować!
Pozdrawiam :))
Jeżeli jest nas więcej osób to w ten sposób przygotowuję chleb krojony. Smaruję jedną stronę pajdki takim masłem. Pierwszy raz gdy jadłam, to znajoma miała tylko z czosnkiem. Ale ja lubię tą letnią zieleń. Smaruję chleb, zawijam w folię i piekę w piekarniku ok. 45 min. Pedzę do Ciebie bo coś nowego widzę :)))
Usuńmniam mniam....korzystam z podpowiedzi:):
OdpowiedzUsuńto życzę smacznego :)
UsuńŚwietny przepis ! Chętnie spróbuję :) Pozdrawiam - M.
OdpowiedzUsuńwarto, dania z koperkiem i ziołami pachną i smakują wyśmienicie
OdpowiedzUsuń