*******
Witam serdecznie, lecz..... pamiętaj- jesteś tu gościem. Internet jest dla wszystkich, tutaj jest moje miejsce.
I niech Ci się nie wydaje, że mnie znasz, bo mogę mieszkać na drugim końcu świata.... :)))





środa, 6 kwietnia 2016

na zielono

... wiosenne jedzenie u mnie:
rolada z piersi kurczaka i brokułów
- proste wykonanie: zmielić mięso i roślinę- maszynką lub blenderem, doprawić, zawinąć w folię aluminiową na kształt wałka i szerokość garnka. Zawinąć w folię "alu" po raz drugi, zagotować w wodzie, pogotować ok. 20 minut lub pod przykryciem parzyć we wrzątku ok 40 minut. Wędlina drobiowa gotowa.Można zjeść na zimno lub do obiadu na gorąco.

rolada z piersi kurczaka i brokułów dieta wątrobowa
wykonanie: dorosły "dzieć"- ale porcję dostałam :)

rolada drobiowa na zielono

 

dieta wątrobowa

12 komentarzy:

  1. Oooo? Nigdy nie jadłam... :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to cyc kurzy, zielsko i w folię.... :)

      Usuń
  2. Ale fajne, Alis :) A co to znaczy parzyć we wrzątku? I czy brokuła mieli się na surowo?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dzieć zmielił brokuła surowego, gdybym ja robiła to dodałabym jednak lekko zagotowanego, bo pierwszego dnia lekko wyczuwałam surowe warzywo. Na drugi dzień już nie więc trzeba smak dopasować pod siebie.

      Parzyć to zostawić we wrzącej, gorącej wodzie. Na kuchenkach jeszcze przez jakiś czas palniki utrzymują ciepło i temperaturę. Ja na gazówce robię to w ten sposób, że co chwilę zapalam gaz, a gdy woda bombluje gaszę...

      Usuń
    2. Aha :)Ja też chyba bym podgotowała brokuły...

      Usuń
  3. Zielone "najlubię", jakby powiedział mój Małoletni w stanie surowym ewentualnie lekko zblanszowanym. To jednak wygląda przekonywująco;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. u mnie dziś poszukiwania były...- zostało jeszcze TO zielone?

      Usuń
  4. no proszę, takie łatwe i szybkie, może kiedyś spróbuję zrobić :) chociaż mój synek zielonego raczej nie przełknie

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. eeee, możesz na żółto z papryką lub kukurydzą, na czerwono z papryką lub marchewką.... - inne kolory warzyw nie przychodzą mi do głowy.....

      Usuń
  5. Wspaniały pomysł:)Inspirujesz zrobię sobie takie coś:)Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. myślę, że możesz nawet w róznych kolorach...

      Usuń
  6. Wygląda troche zielono ;) ale skladniki sa same w sobie smaczne to i rolada pewnie tez super smaczna ☺

    OdpowiedzUsuń

Komentarze mile widziane. Dziękuję bardzo za wpis :)

Poprzednie posty:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...