*******
Witam serdecznie, lecz..... pamiętaj- jesteś tu gościem. Internet jest dla wszystkich, tutaj jest moje miejsce.
I niech Ci się nie wydaje, że mnie znasz, bo mogę mieszkać na drugim końcu świata.... :)))





środa, 2 sierpnia 2017

sosek kurkowy

Kurki wrzuciłam na podsmażoną na tłuszczu cebulkę. Solę, pieprzę, dokładam posiekaną pietruszkę. Krótko gotuję. Tyle wody puściły. I tak to w tym sosie zamrażam.

Dania z kurkami:
  •  do sosku dolewam śmietanę i zagotowuję .
  •  do zapiekanki odcedzić , ułożyć na chlebie lub bułce posypać serem
  • do jajecznicy: dwie lub trzy łyżki takich zamrożonych kurek podsmażamy na patelni, na to wylewamy 2-3 jaka przeznaczone na jajecznicę
porcje takich sosków kurkowych zamrażam w zależności od potrzeb: małe: 2-3 łyżki do jajecznicy lub zapiekanki lub duże półlitrowe do sosu
porcje takich sosków kurkowych zamrażam w zależności od potrzeb: małe: 2-3 łyżki do jajecznicy lub zapiekanki,  duże półlitrowe do sosu do schabów na zimowe niedzielne obiady.

3 komentarze:

  1. A potem w środku zimy człowieka najdzie ochota na kurki... zagląda do zamrażalnika, a tam taka miła niespodzianka :)

    OdpowiedzUsuń
  2. No to narobiłaś smaku nie tylko sosami. Życzę smacznego, o każdej porze roku.

    OdpowiedzUsuń
  3. moja mama też zamraża...może jak następnym razem pojadę do rodziców, to coś skubnę :)

    OdpowiedzUsuń

Komentarze mile widziane. Dziękuję bardzo za wpis :)

Poprzednie posty:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...