sezon jeszcze to przypominam:
dobry przepis na zalewę do ogórków z papryką, nazywane ogórki po kartusku
ogórki i paprykę można na zimę przechować w słoikach.
ogórki i paprykę z zalewy wykorzystuję również do szaszłyków drobiowych
te szaszłyki to nasze ulubione, nie lubimy surowizny warzyw dokładanych na szaszłyk. Te pokochaliśmy miłością wielką. Do przygotowania wykorzystujemy pierś z kurczaka, warzywa po kartusku, boczek parzony, lub wędzony, cebulę w krążkach. Koniecznie robimy je dzień wcześniej, aby cebula, którą użyliśmy- pod wpływem soli i przypraw zdążyła zmięknąć. Te wyjątkowo zaplanowałam rano, więc cebulę pokrojoną na krążki, ułożoną na płasko,posypałam solą i przyprawami i nakładałam na patyczki dopiero po 6 godzinach.
szaszłyki drobiowe |
Ładne poczynania w kuchni :)
OdpowiedzUsuńAleż te szaszłyki smacznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuń