*******
Witam serdecznie, lecz..... pamiętaj- jesteś tu gościem. Internet jest dla wszystkich, tutaj jest moje miejsce.
I niech Ci się nie wydaje, że mnie znasz, bo mogę mieszkać na drugim końcu świata.... :)))





środa, 12 kwietnia 2017

kisi się

w ciepłym miejscu....
kapusta, burak, kiszenie zimą, kiszenie w słoiku
kiszona kapusta z burakiem, - "wielki słój kapusty wespół z burakami, zakiszony do schrupania."
na podstawie przepisu

8 komentarzy:

  1. A jak z tą kapustą? Ubija się ją czy zwyczajnie wkłada?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. niestety nie uzyskałam odpowiedzi, sezon wiosenny, blogi schodzą na plan drugi :)

      ja moją dość ciasno ułozyłam bez ugniatania jednak, już pachnie kiszonką... :)

      Usuń
  2. Muszę też nastawić i popróbować

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. słoik wzbudza zainteresowanie....
      nie powiem :)

      Usuń
  3. Mnie tam jeszcze nic nie pachnie, a że słoik zakręcony to zdecydowanie nie pachnie :/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. zjęłam przykrywkę, drewnianą łyżką (trzonkiem) wypuściłam powietrze, zalewa wylewała się ze słoika, smakowałam ale słabo jeszcze, chociaż chrupać chrupie :)

      Usuń

Komentarze mile widziane. Dziękuję bardzo za wpis :)

Poprzednie posty:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...