niekoniecznie.....
potrawy dziwne, z Polski też
do posłuchania:
Tamara Kalinowska
znane od bardzo dawna....
do przygotowania:
2 małe główki kapusty miałam i kawałek schabu. Schab pokroiłam na plastry. Ułożyłam między kawałkami kapusty. Podlałam szklanką wody i piekłam półtora godziny w piekarniku, na 210 stopni. (porcja 4 osoby) Zdjęcia po nie było. To co zostało pokroiłam drobniej, dodałam przecier pomidorowy, kawałek kiełbasy z lodówki i mam miseczkę bigosu na dziś.
Schab w kapuście
Schab w kapuście |
Ciekawa potrawa :)
OdpowiedzUsuńNasz smalec (prawdziwy i wege) jest dla mnie bardziej zjadliwy od nadziewanego wielbłąda:)
OdpowiedzUsuńTamarę Kalinowską bardzo lubię.
Ja dorzucam jeszcze ziemniaki, buraki, marchewkę i co mi tam przyjdzie do głowy. Wszystko razem bardzo fajnie się zapieka :)
OdpowiedzUsuńSprytnie z tą kapustą, to ze smakiem można popróbować.. Ale za te dziwne potrawy to jednak podziękuję, jakieś larwy czy inne stwory nie dla mnie ;) Miłego dnia!
OdpowiedzUsuń