*******
Witam serdecznie, lecz..... pamiętaj- jesteś tu gościem. Internet jest dla wszystkich, tutaj jest moje miejsce.
I niech Ci się nie wydaje, że mnie znasz, bo mogę mieszkać na drugim końcu świata.... :)))





czwartek, 23 stycznia 2020

3xp

 do poczytania:   posmakować ?
 niekoniecznie.....
potrawy dziwne,  z Polski też

do posłuchania:
Tamara Kalinowska

znane od bardzo dawna....

do przygotowania:
2 małe główki kapusty miałam i kawałek schabu. Schab pokroiłam na plastry. Ułożyłam między kawałkami kapusty. Podlałam szklanką wody i piekłam półtora godziny w piekarniku, na 210 stopni. (porcja 4 osoby) Zdjęcia po nie było. To co zostało pokroiłam drobniej, dodałam przecier pomidorowy, kawałek kiełbasy z lodówki i mam miseczkę bigosu na dziś.

Schab w kapuście

Schab w kapuście, kapusta zapiekane w misce żaroodpornej.
Schab w kapuście


4 komentarze:

  1. Nasz smalec (prawdziwy i wege) jest dla mnie bardziej zjadliwy od nadziewanego wielbłąda:)
    Tamarę Kalinowską bardzo lubię.

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja dorzucam jeszcze ziemniaki, buraki, marchewkę i co mi tam przyjdzie do głowy. Wszystko razem bardzo fajnie się zapieka :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Sprytnie z tą kapustą, to ze smakiem można popróbować.. Ale za te dziwne potrawy to jednak podziękuję, jakieś larwy czy inne stwory nie dla mnie ;) Miłego dnia!

    OdpowiedzUsuń

Komentarze mile widziane. Dziękuję bardzo za wpis :)

Poprzednie posty:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...