Dania z kurkami:
- do sosku dolewam śmietanę i zagotowuję .
- do zapiekanki odcedzić , ułożyć na chlebie lub bułce posypać serem
- do jajecznicy: dwie lub trzy łyżki takich zamrożonych kurek podsmażamy na patelni, na to wylewamy 2-3 jaka przeznaczone na jajecznicę
porcje takich sosków kurkowych zamrażam w zależności od potrzeb: małe: 2-3 łyżki do jajecznicy lub zapiekanki, duże półlitrowe do sosu do schabów na zimowe niedzielne obiady. |
A potem w środku zimy człowieka najdzie ochota na kurki... zagląda do zamrażalnika, a tam taka miła niespodzianka :)
OdpowiedzUsuńNo to narobiłaś smaku nie tylko sosami. Życzę smacznego, o każdej porze roku.
OdpowiedzUsuńmoja mama też zamraża...może jak następnym razem pojadę do rodziców, to coś skubnę :)
OdpowiedzUsuń