Mariza
Ty czasie jesteś jak los.
A dusza jak ogród w nim:
do poczytania:
7 ukrytych funkcji twojego smartfona,o których mało kto wie (8 obrazków)
do przygotowania:
przemycamy warzywa z rosołu:
z ugotowanego rosołu odlewamy 0,30 l. Odkładamy i blenderujemy ugotowane warzywa, u nas- te których nikt nie chce zjadać, a do zimowego rosołu warto je dorzucić:
kawałek selera,
kawałek korzenia pietruszki,
ząbek czosnku,
łodyga selera naciowego,
cebula
kilka łyżek buraczków ze słoika, trochę soku z cytryny.
To dorzucamy do zupy, zagotowujemy. Podajemy z natką pietruszki i kleksem gęstego jogurtu. Mamy tu dwie porcje zupy na kolację lub pierwsze danie następnego dnia.
Barszczyk rozgrzewający |
:) barszcz!
OdpowiedzUsuń