dostaliśmy jeszcze jedną skrzynkę polskich jabłek, tych objętych embargiem. Szkoda aby zwiędły lub zniszczyły się. Przetwarzam.
kompot z jabłek |
- na porcję zalewy potrzebuję: 1,5 litra gorącej wody, 0,5 litra (garnuszek) cukru, sok z 1 cytryny. Kompot rozcieńczam potem dodając przegotowaną wodę, jabłka dodaję do jogurtu naturalnego otrzymując jogurt jabłkowy.
desery z dodatkiem jogurtu naturalnego i musu jabłkowego z kompotu |
- jogurt naturalny z jabłkiem z kompotu (dieta wątrobowa)
- galaretka z czekoladą (pokruszone jajka, kurczaczki i zajączki wielkanocne), ciastkami i posypką (bez owoców)
- na bogato: jogurt jabłkowy, galaretka, ziarna słonecznika, dyni, rodzynki, cząstki czekolady, biszkopt pokruszony, kawałki jabłek z kompotu i posypka
Wspaniale inspirujesz Alis.Cmok
OdpowiedzUsuńmiło mi :)
UsuńPewnie, że trzeba ratować polskie jabłka i wsadzać w słoiki, albo do brzuszków ;)
OdpowiedzUsuńŚciskam pracowite rączki Alis !
również mi miło... :)
UsuńDobre, bo nasze i dobrze,że przetwarzasz! Pyszności! Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńwarte tego usmiechu na widok takiego deseru.. :)
UsuńJak zwykle pobudzasz moje kubki smakowe :) mniam
OdpowiedzUsuń