Eleni
do poczytania:
może macie w swojej szafie:
trendy jesień zima 2018/2019
do przygotowania:
najprostszy szaszłyk (z kiełbaski, boczku wędzonego (ewentualnie plaster szynki), cebuli i ogórków z papryką po kartusku)
szaszłyki z białej grillowej kiełbasy |
podpowiadam:
Zalewa do ogórków po kartusku (lub papryki konserwowej):
4 szkl. wody1 szkl cukru
1 szkl octu 10%
2 łyżki soli
drobno pokrojona cebula, łyżeczka gorczycy, łyżeczka pieprzu w ziarnach, łyżeczka ziela angielskiego, liść laurowy. Zagotować.
Do słoików: ogórki , kawałki papryki, gałązki kopru, plasterki czosnku, kawałeczki korzenia chrzanu. Zalać zalewą z cebulą i dodatkami. Słoiki gotować 6-7 minut.
Porcja wystarczy na 4 słoiki 0,9 l
* do słoika z papryką dodajemy niewielki listek pietruszki, niewielki listek selera naciowego i łyżeczkę oliwy lub oleju
Pepitka nie dla mnie :-) Reszta owszem :-) Dziękuję :-)
OdpowiedzUsuńSzaszłyki przypadły mi do gustu.Pozdrawiam serdecznie
OdpowiedzUsuńEleni zawsze... :))
OdpowiedzUsuńo, dziękuję za pomysl na obiad :)
OdpowiedzUsuńjak mnie tu dawno nie było...Jak w ogóle mnie nie ma ostatnio. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńdziękuję za pozdrowienia, i również pozdrawiam. Fajnie że się odezwałaś blogowo :)
Usuń