Zainspirowała mnie MM ajerkoniakiem. Dziękuję za pomysł :)
Bo u nas i jajecznica i sadzone i biszkopty już są
Na komentarze odpowiem hurtowo, bo w odpowiedziach przez okienko trwa to w nieskończoność...
- Ciasto z 10 jaj? Szacun...Odpowiedz tak bywa, cudne mieciutkie są. te biszkopty.....
- Z 10 jaj to jeszcze można drożdżówkę, i sernik...Kto bogatemu zabroni :-)Odpowiedz. Drożdżówki to moja pięta achillesowa- nie udają się i już. Testuję biszkopt....
- A może by tak ajerkoniak... ?!Odpowiedz O i to może jest pomysł. Sąsiadka i kumpela robiły, muszę na ploteczki się wybrać
Biszkopcik jak ta lala :) - Upiekłam całkiem podobny biszkopt, więc czuję klimat :)Odpowiedz czym go potraktowałaś? Kremem? Moja "dzieć" mówi, ze biszkopt posmarowany nutellą to nie "teges"... cokolwiek to znaczy. Nutella i biszkopt, to było dziwne- mówi :)
Jajka faszerowane wszystkim jadalnym, co w rękę wpadnie bądź szynka pieczona z jajkiem w środku ;) Naleśniki bądź omlety na słodko i słono, majonez, makaron domowy z pięciu jaj. Jajka po szkocku z mięsem mielonym. Albo smażony chleb obtoczony w jajku - wspomnienie dzieciństwa :) Smacznego!
OdpowiedzUsuńTeż pomyślałam o faszerowanych jajach :)
Usuńdziękuje bardzo, muszę sprawić jakie to po szkocku :)
OdpowiedzUsuńNadmiar jaj od szczęśliwych kurek - wprost napiszę, marzenie, ale daleko jestem. Małe jajka też są smaczne :) czyli z żółtek coś do picia a z białek pavlova?
OdpowiedzUsuńKrem z serka mascarpone i bitej śmietany :) do tego maliny :) a jeżeli chodzi o nutellę, to serek mascarpone+bita śmietana i nutella, też fajnie smakuje, spróbuj :)
UsuńA jak nie ma upałów, to ucieram żółtka z cukrem, dodaję serek mascarpone i odrobinę rumu. ALe były tez żółtka z cukrem, mascarpone i nutella. Szalej jak lubisz :)
UsuńUwielbiam jajka w każdej ilości. Wielka szkoda, że mieszkamy tak daleko od siebie, bo nadwyżkami chętnie zaopiekowałabym się. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńNadmiar jajek? W naszym domu to niemożliwe :))) Jajka wręcz pochłaniamy w każdej postaci... No może oprócz surowych. :)))
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
Dla mnie zawsze idealną opcją jajeczną jest frittata. :)
OdpowiedzUsuńW chłodnym miejscu mogą leżeć kilka tygodni :)
OdpowiedzUsuń