*******
Witam serdecznie, lecz..... pamiętaj- jesteś tu gościem. Internet jest dla wszystkich, tutaj jest moje miejsce.
I niech Ci się nie wydaje, że mnie znasz, bo mogę mieszkać na drugim końcu świata.... :)))





niedziela, 21 grudnia 2014

czas pierogów

I ja tam byłam
składniki farszu:
kapusta kiszona
pieczarki
cebulka, sól, pieprz

pierogi na wigilijną kolację, bez szaleństw, po 32 sztuki na rodzinę






dołożyłam się do składników
i po martini do pierogów podjechałam do sklepu.......

Dialog przy kasie:
- poproszę martini, bo pierogi robimy
- pierogi z martini? martini do pierogów?
- a nieeee, pierogi z kapustą, martini dla nas

10 komentarzy:

  1. o tak, martini nastrój czyni;))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak, w sklepie nawet pani zapytała: pierogi z martini?
      nie, (mówię), pierogi z kapustą, martini dla nas.... :)

      Usuń
  2. A ja zamiast pierogów takie małe paszteciki- naleśniki z kapustą i pieczarkami robię - jest szybciej :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja tam lubię wszystkie takie specjały, muszą być pysze U Ciebie. Sam opis smakowicie brzmi.... :)

      Usuń
  3. :) we wtorek będę się pierniczyć z pierogami :)

    OdpowiedzUsuń
  4. No bo jak się robi pierogi, musi być martini ;) A pierogi prezentują się przepysznie :) (mimo że u nas rotawirus i o jedzeniu możemy jedynie pomarzyć ;) )

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. u nas rota wspomagamy bananem i gorzką czekoladą, pamiętajcie o picu mniejszymi łyczkami

      zdrowiejcie na świąteczny czas i uważajcie na Młodszego
      :)

      Usuń
  5. U mnie i pierogi i paszteciki z ciasta francuskiego, tylko uszek nie będzie, barszczykiem popijemy pierożki ;-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. witaj Moniko, faktycznie powinnam pokazać jeszcze mój barszczyk. U Ciebie ciekawie, już zaglądałam :)

      Usuń

Komentarze mile widziane. Dziękuję bardzo za wpis :)

Poprzednie posty:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...