*******
Witam serdecznie, lecz..... pamiętaj- jesteś tu gościem. Internet jest dla wszystkich, tutaj jest moje miejsce.
I niech Ci się nie wydaje, że mnie znasz, bo mogę mieszkać na drugim końcu świata.... :)))





poniedziałek, 25 lutego 2019

kiszona cebula

ten temat muszę tu zapisać.
i jako przepisy, i jako opinię i jako etykietę.

temat mnie bardzo kręci, Muszę go ruszyć, gdy spowolni codzienność
  • kiszona cebula, to dumnie brzmi (bezpieczniej będzie skopiować również przepis Kresowej Zagrody, bo znika mi wszystko ostatnio w sieci:
    Cebula kiszona

    Składniki:
    Cebula czerwona
    Przyprawy: gorczyca, suszony koper, czosnek, liść laurowy, garść na 1 litr.
    1 łyżka soli kamiennej na 1 litr przegotowanej wody

    Przyrządzenie:
    Pokroić cebulę w ćwiartki lub półćwiartki, zależnie od wielkości. Włożyć do zamykanego słoika, zasypać garścią przypraw. Przygotować wodę z solą. Przegotowaną wystudzić do ok. 40 stopni, rozpuścić w niej odpowiednią ilość soli i zalać cebulę. Zamknąć szczelnie słoik i nie otwierać przez ok. 5-6 dni. Trzymać w ciepłej kuchni.
dziękuję 

3 komentarze:

  1. W sumie niezbyt skomplikowany przepis.A jestem bardzo ciekawa smaku takiej kiszonej cebuli.Wrócę po przepis. Pozdrawiam serdecznie.Uśmiech przesyłam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Smaczniejsza jest ta pokrojona cienko. Na wszelakie kanapki pyszność :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajny pomysł z tą kiszona cebulą. Na pwno pyszna i zdrowa.
    Pozdrawiam Cię serdecznie, Alis!:-)

    OdpowiedzUsuń

Komentarze mile widziane. Dziękuję bardzo za wpis :)

Poprzednie posty:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...