Przy przyrządzaniu ciast musisz ustalić, ile miodu potrzebujesz do ciasta. Podpowiem, że 1 łyżka stołowa miodu to ok. 22 g a 1 łyżeczka stołowa miodu to ok. 7 g. Pamiętaj, że miód jest bardzo słodki, więc nie dawaj Alis go za dużo :) Pamiętaj, że miód traci swoje właściwości, kiedy do gorącej herbaty dodamy miód lub pieczemy ciasto w wysokiej temp. Pozdrawiam.
Od dawna nie używam cukru, tylko miód i dodaję maksymalnie 2-3 łyżki, by nadać indywidulany zapach i smak, nie lubię, kiedy ciasto jest zbyt słodkie, więc miód jest idealnym rozwiązaniem... aaa i bzdurą jest teoria, że ciasto twardnieje od miodu, to jakiś zabobon.
od miodu ciasto twardnieje to ostrożnie
OdpowiedzUsuńPrzy przyrządzaniu ciast musisz ustalić, ile miodu potrzebujesz do ciasta. Podpowiem, że 1 łyżka stołowa miodu to ok. 22 g a 1 łyżeczka stołowa miodu to ok. 7 g. Pamiętaj, że miód jest bardzo słodki, więc nie dawaj Alis go za dużo :) Pamiętaj, że miód traci swoje właściwości, kiedy do gorącej herbaty dodamy miód lub pieczemy ciasto w wysokiej temp. Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńOd dawna nie używam cukru, tylko miód i dodaję maksymalnie 2-3 łyżki, by nadać indywidulany zapach i smak, nie lubię, kiedy ciasto jest zbyt słodkie, więc miód jest idealnym rozwiązaniem... aaa i bzdurą jest teoria, że ciasto twardnieje od miodu, to jakiś zabobon.
OdpowiedzUsuń