poniedziałek, 4 listopada 2013

315 szt.

Zaletą czytania blogów jest to, że zaczęłam zwracać baczniejszą uwagę na to, co jemy. Mamy dostęp do naprawdę świeżych produktów, praktycznie od producenta. Było tak i dawniej, tylko nie zauważałam tego, nie mówiąc o docenianiu.

składniki, których nie kupiłam w sklepie, użyte do pierogów :

  • jajka od szczęśliwych kur
  • boczek świeży, boczek wędzony (cudnie pachnie), wędzony przez znajomą Panią Anię
  • twaróg zrobiony przez Panią, która sprzedaje mleko, sery i masło
  • kartofle, od gospodarza z pola na Kaszubach
  • ciemny farsz, to mięso dziczyzny
  • rosół z tłuszczu kaczki
  • kapusta kiszona przez szwagra 2 tyg. temu
Nie robiłam pierogów( przepisu nie podam), dostarczyłam część składników, asystowałam, "machnęłam" zdjęcia, zjadłam (może 15, ale kto by tam liczył ile  ???)

sobota, 2 listopada 2013

listopadowo...........



Słuchałam, gdy bliscy odchodzili, słucham w te DNI zadumy.........